Je hoort veel over windenergie op zee, en soms krijg je ook heel even een plaatje of bewegende beelden te zien van een windpark. Maar echt veel krijg je nou ook weer niet te zien van de onstuimige ontwikkelingen die zich voltrekken op enkele tientallen kilometers van de kusten van vooral Noord West Europa.In de Engelse, Duitse en Deens kustwateren is het een drukte van belang en voor wie er zich eens goed in wil verdiepen is een massa materiaal aanwezig. Alleen, waar vindt je dat? Het antwoord “op youtube” is net even te simpel. Wat je daar aantreft moet elke keer opnieuw met de juiste zoektermen worden afgestruind,want er zit nogal wat gerommel er gerotzooi tussen. Bij deze doen we een aanbeveling voor een afspeellijst met een verzameling van 200 serieuze filmpjes over off shore activiteiten. Sommige filmpjes zijn overgenomen van TV zenders en anderen van betrokken fabrikanten.

De link geeft toegang tot beelden van alle belangrijke windparken in de wereld met een, zoals gezegd, stevig accent op de Noordzee en aangrenzende wateren. Eenvoudig omdat daar de meeste actie is. Maar ook beelden uit landen als Japan, waar het allemaal nog moet beginnen en de VS, die zojuist zijn aangehaakt, zijn meegenomen.

Als je er even de tijd voor neemt kun je zien hoeveel bedrijven en mensen een graantje meepikken in deze snel groeiende buitengaatse economische pijler.  Bekijk het in de player hierboven of kijk de playlist met offshore wind op YouTube.

Categories: Uit de media