Kennemerwind | Wind wint nog altijd van zon
Kennemerwind is een coöperatie voor stimulering van de opwekking en gebruik van windenergie. Doet dit door het opwekken, informeren en verkopen van windenergie.
Kennemerwind, windenergie, cooperatie, duurzame energie, stroomverkoop, windmolens, burgervlotbrug, camperduin, windpark, duurzame stroom
585
post-template-default,single,single-post,postid-585,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.3,vc_responsive

Wind wint nog altijd van zon

01 Apr Wind wint nog altijd van zon

Ieder jaar wordt er onderzoek gedaan naar hoe groen de 22 Nederlandse stroomaanbieders zijn met hun aanbod en op welke manier deze stroom wordt opgewekt. Windunie is aanvoerder van de lijst met het gebruik van uitsluitend Nederlandse windenergie gevolgd door Greenchoice en NHEC. Eneco is de enige grote aanbieder die in de top-5 staat.
Ook valt het marginale aandeel van zonne-energie op in tegenstelling tot windenergie. De ontwikkelingen rondom zonne-energie gaan echter op dit moment erg hard, waardoor de verwachting is dat dit binnen enkele jaren volstrekt anders zal zijn.