Sinds 1989 zet Kennemerwind zich in voor het gebruiken en opwekken van windenergie. Wij doen dit door het in coöperatief verband plaatsen van windturbines via burgerparticipatie en het geven van informatie. Twee studenten van het CSG Jan Arentsz College in Alkmaar moesten een presentatie houden over windenergie en kwamen bij Kennemerwind voor  hulp. Wim Bart Stoop hielp ze verder:

Wij als VMBO-4 studenten van het Jan Arentsz College in Alkmaar kregen de opdracht mee om nog voor het eindexamen een werkstuk te maken over een onderwerp dat binnen onze sector hoort. Nu wij alle twee in de technische sector zitten, begonnen we na te denken over een actueel onderwerp wat nu al handig is maar dat ook in de toekomst nog een groot deel van ons leven kan verbeteren. En zo zijn wij aan het onderwerp ‘Windturbines’ gekomen. Ze zijn vaak in het nieuws met positieve en negatieve berichten, maar ook met wat de terugverdien tijd is. Op dat moment begon er een lampje bij ons te branden: we wilden graag weten hoe een windturbine werkt en wat het oplevert.

Wij zijn toen met een goede start begonnen en hier heeft Dhr. Wim Bart Stoop (Kennemerwind) super bij geholpen. Aan het einde van het werkstuk zijn we alles teweten gekomen over windturbines en mochten we het ook nog eens presenteren aan de school. Door het lenen van enkele miniatuur windmolens van Kennemerwind hebben we een super presentatie kunnen neerzetten. Met deze presentatie hebben we onze kennis kunnen delen met de rest. Daarom willen wij nogmaals Kennemerwind bedanken voor hun medewerking.

Olaf & Martijn

Categories: Nieuws