Vrijdag 15 mei was het bedrijvig op Windpark Zijpe langs het Noordhollands kanaal ter hoogte van Burgervlotbrug. Een filmploeg `maakte in opdracht van Nuon opnamen van onze Lagerwey molens. Twee dagen eerder was er al een voertuig gesignaleerd die een drone rond de noordelijkste molen liet vliegen. Natuurlijk was een en ander keurig gevraagd aan de stafmedewerker van Kennemerwind die op zijn beurt weer de molenaars had verwittigd.

De filmploeg benutte het huisje op het park als kleedruimte en was blij dat het gras nog niet was gemaaid. De pachter wist te vertellen dat maaien vóór 1 juli niet meer aan de orde is sinds deze groenstrook in 2013 plotseling tot vogelweidegebied was benoemd.

Toen ik na de avondmaaltijd ging kijken of het park in goede staat was achtergelaten vertrok net de organisator als laatste van de hele karavaan. Naast de 10 voertuigen op de foto stonden er nog een tiental bij de entree en gedeeltelijk op de Ruigeweg. Wat het thema van de film is heb ik niet vernomen maar op de vraag wanneer de film uitgezonden wordt, meldde de organisator dat hij dit na een viertal weken verwacht. Het zal vast te maken hebben met het opwekken van schone energie, die Nuon al heel lang aan haar klanten aanbied.

Door molenaar Piet van Noort.
Update: de reclame is op tv en hierboven op YouTube te zien.

Categories: Nieuws