Kennemerwind | om wordt bestuurd door maximaal negen bestuursleden. Deze bestuursleden vertegenwoordigen en worden gekozen door de leden. Naast het bestuur heeft Kennemerwind | om ook een aantal adviseurs. De adviseurs zijn oud-bestuursleden die graag hun bestuurszetel willen afstaan aan een nieuwe generatie, maar wel betrokken willen blijven bij de coöperatie.

Bestuur

FRANS WETSTEYN

– PENNINGMEESTER

In 1986 zocht ik naar een mogelijkheid om het grote energieverbruik te compenseren dat veroorzaakt werd door het wassen en drogen van de luiers van (nu) mijn oudste dochter.  Zelf energie opwekken was een van de mogelijkheden. Een aantal anderen in Alkmaar en omgeving dacht daar ook zo over. Dit resulteerde drie jaar later in het gezamenlijk oprichten van de Monnik in Camperduin.

Midden jaren negentig vroeg Kennemerwind | om weer inzet van mij in het bestuur. Sinds die tijd ben ik nu penningmeester van Kennemerwind | om.

TOINE CURVERS

– SECRETARIS

Tijdens mijn studie aan de TU Eindhoven werd in 1975 mijn grote belangstelling gewekt voor Energie, en met name Duurzame energie. Ik heb toen mijn afstudeerwerk gedaan bij de afdeling Stromingsleer, waar een groep enthousiastelingen gestart was met Windenergie.

Een paar jaren later zocht het ECN te Petten windenergie deskundigen en die kans heb ik aangegrepen. In de tijd ontstond ook Kennemerwind | om in Alkmaar en daar heb ik mij bij aangesloten.

Ik heb de windenergieontwikkeling in Nederland en Europa meegemaakt, en met veel plezier. Daarnaast kijk ik met grote zorg naar allerlei symptomen van de Klimaatverandering die zich manifesteren. Kennemerwind | om helpt om een breed draagvlak te creëren om de noodzaak van Duurzame Energie (waaronder Windenergie) breed toe te passen.

CO BAKKER

– FINANCIËLE ADMINISTRATIE

Mede-oprichter van C. W. V Kennemerwind | om in 1987. Heeft als mede bestuurslid, lid van de PR-groep en Technische Groep de coöperatie verder geholpen tot wat het nu is.

Is vanaf het begin al bezig om de financiële administratie in orde te houden. Zijn motto is “Duurzaam leven duurt het langst voor iedere generatie op onze enige moeder aarde.”

PIET VAN NOORT

– MOLENAAR

Piet van Noort een gepensioneerde duizendpoot op MBO niveau. Naast molenaar is hij betrokken bij onze kustveiligheid. Op www.kustverdediging.nl is hierover te lezen en via twitter is, onder Piet van Noort (@pietjepier), mee te discussiëren.

Verder heeft hij een volkstuin, is kustvisser, mantelzorger op de maandag, kookt daar ook, is grootvader en heeft al vele jaren zonnepanelen op zijn dak zodat hij gratis elektrische fietst.

RICO VAN BUREN

– ICT

In 2016 kwam mijn biologie leraar naar mij toe met een leuk baantje om de website te onderhouden van Kennemerwind | om. Dat vond ik hartstikke leuk en ben hier ingestapt. Ik had van te voren al wat interesse in duurzame energie omdat mijn vader hier actief in is.

Nu ben ik de opvolger van Djoey, ik ben bestuurslid geworden en houd mij bezig met de ICT. In het dagelijks leven ga ik nog steeds naar school, ik heb mijn VWO afgerond en ga dit jaar naar de TU Delft om technische informatica te studeren. Daar ga ik ook op kamers maar ik ben wel van plan om bij Kennemerwind | om actief te blijven.

De adviseurs

CEES BAKKER

Mijn belangstelling voor windenergie kwam (eind jaren 80 van de vorige eeuw) voort uit mijn overtuiging dat we anders moesten omgaan met energie. Minder verspillen en zelf onze stroom schoon opwekken. Zonne-energie zat toen nog in de laboratoriumfase.

Kennemerwind | om was al gestart in Camperduin. Daar sloot ik me in 1989 bij aan en ik bezocht als actief lid de vergaderingen. Die gingen in mijn ogen teveel over geld in plaats van over windmolens. Dat kan niet anders, maar er moest iets gebeuren. Ik werd bestuurslid en al snel voorzitter. Toen windpark Burgervlotbrug eindelijk was gerealiseerd deed ik een stapje terug en nam Felix die taak over.