Donderdag 25 juli was het bedrijvig onder de molens van Windpark Zijpe langs het Noordhollands kanaal. Om 08.00 uur kwam er groot materiaal om drie koppen van windmolens, die in Barneveld gereviseerd waren, te herplaatsen. De molenaar vond dit een reden om de vlag uit te hangen.

Toen de eerste molenkop op zijn plaats stond en de werkers aan een bakkie koffie zaten kwam er weer een werkploeg van vier man. Opgetrommeld door Wim Kramer kwam een shovel met twee kuub zakken stopzand om het verlengde hobbelige fiets en wandelpad van de werkweg bij de molens wat op te knappen. Een fiets en wandelroute die destijds al door de gemeente Zijpe gepromoot werd maar waar nog nooit aandacht of geld voor geschonken is, is door Wim met omwonenden gerealiseerd. Persoonlijk heeft Wim Kramer, natuurlijk ook weer met inzet van enige vrijwilligers uit Burgerbrug, twee bankjes langs de route geplaatst om de bezoekers de gelegenheid te geven om van de mooie omgeving te genieten.

Dat deze verwennerij ook wordt misbruikt merkte we een aantal weken terug. Een groep mensen had een feestje gevierd bij het Windhuis van Kennemerwind en drie vuilniszakken vol bierblikjes en barbecue resten naast het bankje van Kramer laten staan. Dit is natuurlijk niet de bedoeling.

Rond de middag kwam ook boer Verschie, de pachter van het grasland, met zijn zoon op de trekker om korrels te strooien zodat de graskwaliteit verbeterd. Van hem hoorde we dat dit gras, waar mensen hun honden uitlaten, zeker niet geschikt is voor zijn melkvee. De herkauwers kunnen er ziekte van oplopen. Die donderdag was het dus heel bedrijvig onder de molens van de coöperatieve windenergievereniging Kennemerwind.

Piet van Noort molenaar van Kennemerwind.

Categories: Nieuws