Kennemerwind | Windenergie heeft belangrijke voordelen
Kennemerwind is een coöperatie voor stimulering van de opwekking en gebruik van windenergie. Doet dit door het opwekken, informeren en verkopen van windenergie.
Kennemerwind, windenergie, cooperatie, duurzame energie, stroomverkoop, windmolens, burgervlotbrug, camperduin, windpark, duurzame stroom
61
page-template-default,page,page-id-61,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.3,vc_responsive

Windenergie heeft belangrijke voordelen

 

  1. Windenergie is 100% schoon en duurzaam, dus goed voor het milieu.
  2. De wind is gratis en blijft dat ook, de bron is onuitputtelijk en niet afhankelijk van dictators die de aanvoer kunnen stopzetten.
  3. De energie die nodig is voor de fabricage en installatie van de molen wordt in drie tot zes maanden (afhankelijk van het jaargetijde) door die molen zelf opgewekt. Daarna levert de molen nog minstens 20 jaar zijn schone energie.
  4. Een windpark heeft een korte bouwtijd. Als de betonnen fundering klaar is staat de molen snel overeind en kan die worden aangesloten op het net.
  5. Na de investering en afspraken over het onderhoud zijn de kosten voor de op te wekken windenergie voor 20 jaar bekend. Andere energie blijft afhankelijk van de markt van kostbare grondstoffen. Wind kost niets. De molen zet de wind gratis om in schone energie, 20 jaar of meer, elk jaar weer.