Het onderstaand bericht is vooral interessant voor diegenen die in de later genoemde postcode-gebieden wonen.

Wilt u lokaal duurzame energie opwekken, deze vervolgens samen afnemen met medebewoners en er ook nog een mooi rendement aan overhouden? Dat kan met het Kennemerwind-project “De Volksmolen” op Windpark Zijpe.

Het Volksmolen-project gaat een aantal kleine bestaande windmolens op Windpark Zijpe (ten zuiden van Burgervlotbrug) vervangen door nieuwe molens van hetzelfde formaat met een hogere opbrengst aan energie. U kunt als lokale inwoner van de regio Burgerbrug, Warmenhuizen, Schoorl en omstreken mede-eigenaar worden van een windmolen. Samen, lokaal eigen duurzame energie opwekken tegen een mooi rendement van 9%. Het kan met de Volksmolen!

Bij deze nodigen wij u uit voor de informatieavond van woensdag 27 juni in Eetcafé Halfweg in Burgerbrug (Burgerweg 9, 1754 KC), aanvang 19:30. Tijdens deze avond leggen wij uit hoe u kunt deelnemen aan het Volksmolen-project.

Hoe doet u mee?
Huishoudens, bedrijven en verenigingen van de postcodes 1871, 1873, 1755, 1754, 1749, 1832, 1831, 1862, 1861, 1865 kunnen een windkavel afnemen van de nieuwe windmolens op Windpark Zijpe. Met de aankoop van een windkavel bent u 15 jaar lang mede-eigenaar van de nieuwe windmolens en neemt u rechtstreeks de lokaal en duurzaam opgewekte stroom af tegen een gunstig tarief!

Wat is uw voordeel?
Over de duurzaam opgewekte energie van het Volksmolen-project betaalt u geen energiebelasting. Op deze manier bespaart u ruim 60% per kWh. Voorbeeld: stel u heeft een huishouden van 2 personen en u verbruikt ongeveer 3.000 kWh per jaar. Per verbruikte kWh betaalt u geen energiebelasting á 12,65 eurocent. U bespaart in dit voorbeeld dus ongeveer €380,- per jaar op de energienota.

Wanneer is deelname interessant?
U bent inwoner van bovenstaande postcodegebieden, u wilt flink besparen op de energierekening en u wilt zorgeloos een bijdrage leveren aan een schoon milieu voor onze kinderen en kleinkinderen. Samen met lokale medebewoners!

Meer informatie?
Kom naar onze informatieavond op woensdag 27 juni in Eetcafé Halfweg in Burgerbrug. Bekijk ook onze website: https://volksmolen.nl/projecten/volksmolen-zijpe/ of volg ons op facebook voor het laatste nieuws!

U bent van harte welkom in Eetcafé halfweg op woensdag 27 Juni om 19:30.

Met vriendelijke groet,

Coöperatieve Windenergie Vereniging Kennemerwind

www.volksmolen.nl

Categories: Nieuws