Kennemerwind | De Volksmolen is feestelijk in bedrijf genomen
Kennemerwind is een coöperatie voor stimulering van de opwekking en gebruik van windenergie. Doet dit door het opwekken, informeren en verkopen van windenergie.
Kennemerwind, windenergie, cooperatie, duurzame energie, stroomverkoop, windmolens, burgervlotbrug, camperduin, windpark, duurzame stroom
2840
post-template-default,single,single-post,postid-2840,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.3,vc_responsive

De Volksmolen is feestelijk in bedrijf genomen

17 Mar De Volksmolen is feestelijk in bedrijf genomen

Zaterdagochtend 14 december 2019 vierden de eigenaren uit het postcodegebied rond de Volksmolen op Windpark Zijpe, nabij Burgervlotbrug, de officiële start van dit project. Gedurende de komende 15 jaar zullen zij de energiebelasting van hun stroomrekening terugkrijgen, naar rato van de grootte van hun aandeel in deze Volksmolen.

Op die winderige zaterdag konden ze in ‘Eetcafé Halfweg’ de prestaties (rotorsnelheid en vermogen) van de molen en de windsnelheid ter plekke, realtime zien op een scherm.  Na een druk op de knop ging de molen draaien en dit kon door de aanwezigen ook op dit scherm worden gevolgd.

De openingshandeling werd door oud Kennemerwind-voorzitter Cees Bakker en directeur John Braakman van Wind Energy Solutions (WES=bouwer/leverancier) verricht. Dit onder grote belangstelling van ongeveer 35 deelnemers in dit project.

De voorbereiding van dit Postcoderoos-project is financieel ondersteund door de Provincie Noord-Holland.

Piet van Noort – bestuurslid Kennemerwind/molenaar
Co Bakker – bestuurslid Kennemerwind

Dit project werd mede mogelijk gemaakt door: