“Ken 5 had vandaag voor de tweede keer onbalans als storing. Ik was er vanmorgen en rond de middag zag ik hem, of is het toch haar, weer stil staan. Snel mijn tuinfiets omgeruild voor de ebike en op schone energie van mijn eigen PV-pannelen naar windpark Zijpe gesneld. Daar aangekomen stonden er twee medewerkers van Bettink voor mijn klusje. Wat is dit, vroeg ik? Ik heb niet eens gebeld, willen jullie carrière maken? En inderdaad zij waren bij het park Burgerbrug van Langedijk toen de stilstaande Lagerweij opviel. Ze hadden wel marzel omdat ze geen sleuteltje mee hadden en ik wel. Het resultaat van hun speurwerk in de elektronica leverde een bijna doorgesmolten kabel bij een trafo en een muizennest waar een verdroogt kadaver in zat. De trafo moest vervangen en die hadden zij niet in de wagen. Ik verwees naar de stilstaande Ken 3, hielp hen met mijn kleine sleuteltje en spoeden huiswaarts i.v.m. afspraken. ’S Middags zag ik hem of haar weer lekker bewegen in de wind. De rekening, niet die van mij, zal wel pittig zijn.” Aldus molenaar Piet van Noort.

Categories: Columns